Home Kennisbeheer Zoeken of vinden
Zoeken of vinden PDF Print E-mail
Geschreven door Marnix   

10 jaar geleden werd Google opgericht.

Daarvoor bestond het internet al, maar iets terugvinden was niet zo eenvoudig. Je moest weten waar iets te vinden was. Er waren dan ook handige lijstjes en boekjes met links over allerlei onderwerpen om u aan de slag te krijgen.

Maar nu is er dus Google.

 

Eén woord, click en je zit er middenin. Letterlijk. Tot aan je nek. Vaak krijgen we dan veel te veel resultaten terug en begint het echte zoeken pas.

Hoe hou ik het hoofd boven water ?

Google, voor als ik snel wat achtergrond informatie nodig heb. In de praktijk is dit dikwijls wikipedia, dat door Google hoog geplaatst wordt in de zoekresultaten.

Joongel, voor als ik iets specifieks nodig heb. Met Joongel kun je immers zoeken met meerdere zoekmachines tegelijkertijd. Of je kunt een keuze maken uit bepaalde onderwerpen : films, music, nieuws, ... De resultaten zijn daardoor meestal beter.

Kartoo, voor als ik echt gestructureerd ga zoeken naar informatie. Kartoo geeft de zoekresultaten visueel weer. Dus geen lijstje. Is wel even wennen. Het leuke van Kartoo is dat er clusters gemaakt worden van gelijkaardige resultaten. Deze kan je dan kiezen of weglaten om je zoekopdracht te verfijnen.

(Oorspronkelijk gepubliceerd op 16/11/2008) 

Trackback(0)
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

security code
Schrijf de volgende tekens


busy
Laatst aangepast ( woensdag, 14 oktober 2009 10:01 )
 
Copyright © 2021 quirio. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.