Home Kennisbeheer Een jaar op eigen benen
Een jaar op eigen benen PDF Print E-mail
Geschreven door Marnix   

Dit verhaal is precies één jaar oud. Een korte samenvatting is dan ook niet zo evident. Laat ons het verleden achter ons laten. Hoe we gekomen zijn van brouwmeester tot kennis manager vind je hier reeds. Achteraf gezien is de start wel een beetje ongestructureerd geweest. Flink wat gefeest (sabbathical partying ;-)). Er is ook niet echt een draaiboek beschikbaar over hoe je begint met een eigen bedrijf, veel info links en rechts, maar niet echt een stappenplan voor een leek. Bijgevolg heb ik business cards zonder de naam van mijn bedrijf op, verschillende domeinnamen geregistreerd en een ganse rits email adressen. Ondertussen een BVBA opgericht met een unieke naam 'quirio'. Alhoewel uniek, 'Quirio' blijkt ook een wijk in Mexico City te zijn. Mooi doel voor een bedrijfsuitstapje misschien...

Ook een dienst en doelgroep afgebakend : kennisbeheer voor KMO's in België. M.a.w. als freelance kennismanager een KMO bijstaan om zijn kennis beter te beheren.

Twee projecten tot dusver. Een Belgische brouwerij die assistentie vraagt om een nieuw bier mee op punt te stellen. En een internationale brouwerij die vraagt om ze te helpen hun documentatie beter beschikbaar te stellen en te zorgen dat ze leren van hun projecten. Twee keer niet echt volgens plan. En twee keer in de brouwerijwereld. Dit laatste hoeft niet te verbazen gezien de kracht van netwerken; wie je kent is immers even belangrijk als wat je kent.

Stand van zaken :

1. Bier op de markt (en lekker !!) 

2. Implementatie voorzien najaar 2008

(Oorspronkelijk gepubliceerd op 06/10/08)

Trackback(0)
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

security code
Schrijf de volgende tekens


busy
 
Copyright © 2021 quirio. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.