Home Meer over quirio Curriculum
Curriculum PDF Print E-mail
Geschreven door Marnix   

Wil je een ervaren kennismanager in huis halen om u bij te staan ?

Het kan.

Marnix

Als brouwingenieur bij InBev heb ik gedurende meer dan 10 j gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe recepten en nieuwe processen voor bier. Dit onder de vorm van projecten, geïnitieerd vanuit de marketing of vanuit de technische afdeling.

De onderwerpen hier waren zeer uiteenlopend, van wijzigingen in de grondstoffen tot het aromatiseren van bier, bieren met hergisting op de fles, bieren met verlaagd alcohol gehalte, ... 

Een goede herinnering zal ik altijd bewaren aan het organiseren van de New Products on Show. Hiervoor werd een soort markt situatie gesimuleerd, waar marketing mensen en techniekers mekaar konden ontmoeten. Aan de verschillende stands werden nieuwe (al of niet) alcoholische dranken voorgesteld. Aanraken en proeven sterk aanbevolen !! De aanwezige producten geven aanleiding tot nieuwe ideeen en gesprekken. De aanwezige mensen leren mekaar beter kennen, en ook mekaars problemen en inzichten.

De aanzet tot kennisbeheer was de vraag om een lijst te creëren met alle lopende ontwikkelingsprojecten. Na twee dagen werd de oorspronkelijke spreadsheet ingeruild voor een webversie. Deze evolueerde al snel tot een volwaardig project portfolio management systeem (met de troetelnaam PAMS). Daarbij hoorde project categorisering, gestandardiseerde financiële evaluatie (NPV), tijdsregistratie per ingenieur per project, dashboards voor evaluatie (Pearl and oyster), document management, ...

Het laatste InBev-hoofdstuk was gevuld met knowledge management pur sang : intranet, content management, document management en collaboration. Mijn invalshoek in dit verhaal is altijd geweest hoe kan de gebruiker met deze nieuwe technologie omgaan : het ganse change management verhaal vanaf het creëren van bewustwording tot het implementeren van processen die als vanzelfsprekend aanvaard worden.

Wil je nog meer weten ?

Bekijk mijn profiel op LinkedIn en breng een bezoek aan mijn weblog over kennisbeheer.

Hier kun je het CV van Marnix downloaden. 

Laatst aangepast ( woensdag, 21 januari 2009 14:28 )
 
Copyright © 2022 quirio. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.